ELII FICK CK PÅ UTSTÄLLNING!


Charmigt ofriserad på bilden från i vintras.

WOW! 1:a med CK, och 2:a i öppenklassen bland tikarna!

Min söta lilla sessa har varit på utställning i Piteå med kennelmamma Lena (Lillstigens Kennel).

Elii gick så pass bra att hon kom tvåa i hela klassen bland alla tikar. Individuellt fick hon en 1:a i betyg på henne (man bedömer hundens linjer, päls, rörelse, tänder, etc). För att beskriva det enkelt så på skalan 1-3, så betyder en ”1:a” att hunden är FIN – Klart godkänd! 2:a betyder att den har nåt knas/inte i domarens smak, vissa ger en 2:a om hunden är kraftigt urfälld och nästan inte blir rastypisk alls, alltså hunden är i tillfälligt lite sämre skick. Och 3 är mer mot ”inte rastypisk” i hundens hållning, linjer, etc.

DESSUTOM fick hon CK!!!! (Min första hund ever som har fått det, haha! Jag har bara haft ”fula” arbetshundar innan tydligen.)

För att förklara CK. När hunden får en 1:a i betyg (inte placering, utan individuellt betyg på skalan 1-3), så kan det stoppa där. Eller så kan hunden gå vidare och få CK eller CERT. CK är alltså ”har kvalitet för CERT”. Och när hunden då få ett CERT, så kan man jaga så man får totalt 3 stycken CERT, så blir den utställningschampion!

Wow! Domaren tyckte alltså att min urfällda jänta var en riktigt snygging! Haha! Han hade tydligen stått och velat mellan henne och den som vann klassen när det till slut avgjordes. Superkul! Jag har ju hittills mest ”inte så rastypiska hundar”. Nädå, skämt å sido. Dom kanske inte har varit de vackraste i ringen, men fungerat superbra på agilitybanan och som livskamrater! Jag har aldrig valt en hund efter utseende för utställning, därför är det stort när dom bedöms som ”lite extra snygg”!

När Lena ringde och berättade resultatet skrek jag i luren: ”VAAAA DU SKÄMTAR!!! SÅÅÅ BRA?!?!?!” 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of