NYTT ÅR – REFLEKTIONER

Ett nytt år är kommet och en ny kula har börjat rulla.
Nya målsättningar! Nya förväntningar! Nya planer! Nya prestationer! Hejja oss!

Nä fy, fyllt av ångest när jag läser och hör om nya årsplaneringar och prestationer numera. Det känns urtvättat. Göra lite mer, kunna mer, snabbare. Öka, öka, öka!!! Människan som springer. Snabbare, snabbare, och snabbare! Människan har aldrig haft det så bra, och mått så dåligt samtidigt. Sedan att njuta under tiden och vara i nuet glöms ofta bort.

 

Det här med att vi ska hitta på hälsosamma löften, visa upp dom, prestera ännu bättre. I jobbet. Tjäna ännu mera. Resa ännu mera. Flytta till större. Träna sig till fitness-form. Flänga runt med vänner överallt. Festa. Umgås med fler. Se. Uppleva.
ÄNNU mera. Skaffa barn. Inte sova om nätterna. Facebooka mer, instagramma, snapchatta, SMSa. Vara uppkopplad, svara DIREKT. Ja, ni förstår. Livet helt enkelt. Men som man kan känna sig bakfull på och inre stressad av.

 

Vem försöker man vara duktig för? Vem berömmer dig när du smällt in i väggen eller klagar över dina egna val?

 

Jag känner på det planet ”jag gör redan allt jag kan, vem kräver mer av mig egentligen?”. Jag vill försöka förbättra utifrån hur jag själv vill och känner. Jag är inte uppkopplad heltid och jag kan säga nej. Världen går inte under.

 

Så. Det där med årets mål.
Jag reviderade.
Det är ju faktiskt jag som ska må bra.

 

Och ingen annan.. eller jo, mina närstående såklart. Men mår jag bra så ökar jag chanserna för att min dotter mår ännu bättre, min sambo likaså, och så vidare. Man behöver alltid börja hos sig själv. Alltid. Men det är inte lätt! Vi påverkas så lätt av vår omgivning!

 

Jag vill inte påstå att jag hittat på Nya mål. Jag har bara börjat snickra på en plan för att starta igång lite idéer jag har för mig själv. Liksom fortsätta som jag gör i livet redan. Uppräthålla det. Jag gillar mina rutiner exempelvis. Och tid med familjen. Jag försöker redan göra mitt bästa på många plan. Och på vissa plan vill jag revidera lite. Testa på nytt. Ta tummen ur och göra mer av mina intressen inom kreativiteten. Ge min hälsa mer tid. Nu kände jag att det kanske är läge att inte gå runt och fundera så mycket mer på vissa delar utan även göra.

 

År 2018 var det bästa som skedde mig att uppleva min dotters första levnadsår. Men jag mådde även mycket dåligt. Mentalt och fysiskt både före och sedan efter förlossningen. Båda gick hand i hand. Helt naturligt. Men jag är trött på att känna mig trött ofta. Jag vill utveckla båda kropp och knopp mer under detta året och lyfta igen med lätthet. Jag vill peppa mig tillbaka!

 

Jag själv är faktiskt den enda som kan sitter på största makten att förändra det. Vi lever faktiskt inte för alltid. Det blev jag påmind om när en vän fick sin cancer åter. En av de coolaste, härligaste människor jag har i min närhet. Så varm!

 

Jag vill försöka samla ännu mera pepp och glädje under detta nya året. Bygga upp mer lust igen. Ännu mer lust till att leva. Inte bara jobba, äta, sova. Repeat. Ni vet guldmomenten. Uppåtjacken! Det tycker jag även att ni ska reflektera över och värdera, bara en stund när du nästa gång ska gå och sova. Det är viktigt. Det är för dom vi lever som mest. Jag ska försöka, du med! Kram på er!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of