SE UTVECKLINGEN

Delar taco-rester efter sovstund! ☺️

Till att börja med så har våran lilla krösamaja namnsdag idag  Agnes! 

Hon är i en jätterolig tid just nu. Barntiden går ju både upp och ner, över tid och på samma dag. Så är det även nu! Senast räknade vi till 14 tänder och jag tror att fler brutit sig igenom sedan dess. En morgon kan hon vakna i gråt och fortsätta på samma sätt, eller så kan det vara bara strålande dagar. Utveckling sker hela tiden som påverkar lillan!

Jag sätter mig ofta gärna på golvet och är med i hennes lek på sidan av eller mitt i. Vi kryper omkring och gör tittut, jagar varandra och leker. Hon ÄLSKAR att bli jagad som stora stygga vargen som håller på att ta henne! Det verkar pirra i hela henne, och hon kiknar i skratt! 

”Underbara ting sker när man ger sig hän”

Igårkväll satte jag mig på köksgolvet, som så många andra gånger, och bara observerade när hon lekte och granskade saker. Hon blev jätteglad av att se mig när hon vände sig om. Hon kom fram, sträckte ut armarna runtom mig, lutade sig fram med huvudet och ville ge en kram.  Och igen. Och igen. Och igen. Hon höll kvar kramarna. Flera gånger. Så himla go! Dessa små rackare vill verkligen ha närhet och underbara ting sker när man ger sig hän. När man parkerar bort telefonen. När man parkerar bort ett program på TVn. Vill gärna peppa att fler ska göra Mer av det. Bara avslappnande sätter sig på golvet, byter vy och hänger med.

Jag vet inte om det sitter i att jag är förälder och att man bara älskar att observera och iaktta sina barn? Eller att det även sitter i att jag tycker det är intressant att studera beteenden, likväl som från hundträningen. Liksom bara titta, observera, lära sig av att inte vara så upptagen på annat. Utan vara där och då. Studera, lära sig, dra nytta av att förstå mer. Hänga med i utvecklingen som sker hela tiden med nya uppenbarelser löpande!

”Man får välja sina fighter..”

..finns det ett uttryck som heter. Och jag tycker när vi har studerat hennes utveckling, haft tålamod och försökt tolka henne, så är hon mycket gladare. Garanterat tycker hon att hon blir mer förstådd och tillfreds. Det handlar inte om att skämma bort i att ge allt man pekar på, även då kan man avleda och leka istället. Det gör henne ofta lika nöjd! Liksom lite generell uppmärksamhet, introducera nya tankenötter – något nytt att utforska.

Puss å hej!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of